wedding tips: pregătirea miresei

   Ultimpul timp am avut mai multe mirese care nu au dorit ca pregătirea lor să fie fotografiată/ filmată. Eu susțin orice dorință a miresei și nu o impun să facă anumite lucuri. Să știi, reguli în ziua nunții nu există, trebuie să faci ceea ce simți că VREI să faci. Aceste 'reguli' e o temă aparte, pe care o ridic de fiecare dată când mirii mă întreabă: '- Cum trebuie de făcut?' Nu sunteți nimănui datori, e ziua voastră, alegerea total vă aparține și asta e valabil pentru orice decizie făcută.

 

   Aici am să descriu la ce trebuie să atragi atenție în anturajul pentru pregătirea miresei.

În primul rând trebuie să decizi: vrei să aibă loc acasă sau în hotel. Eu susțin idea camerei de hotel din mai multe considerente: e curat, luminos, spațios, nimic în plus, nimeni din cei casnici nu te bate la cap și nu te grăbește. Cel mai corect e să alegi un hotel în apropierea restaurantului, în așa fel dimineața miresei poate să înceapă chiar la orele 13:00-15:00. Voi doi ați putea lua micul dejun înainte de pregătire. Aici poate veni meșterul de makeup/ coafură, iar mai apoi prietenele tale, care te vor ajuta să te îmbraci. Hotelele, de obicei, se află în locuri accesibile, cunoscute de toți, deci șanse ca cineva să întârzie sau să nu găsească adresa sunt minime.

 

 

   Acum să vorbim despre pregătirile de acasă. Aici voi descrie pe puncte cum să pregătești corect camera pentru acest ritual.

 

 

 

 

1. Alege cea mai spațioasă și luminoasă cameră.

 

Cea mai spațioasă - pentru că în acea parte a zilei în cameră se vor afla destul de multe persoane: tu, prietenele tale, probabil meșterul de makeup, desigur fotograful și videograful (câteodată pot fi+ asistenți) care trebuie să aibă destul spațiu pentru a lucra.

 

 

 

 

 

 

2. Scoate din cameră tot mobilierul și tehnica care e în plus.

 

Toate obiectele de prisos, sustrag mult atenția pe fotografii. Tablou roșu pe perete, jucării moi de pe speteaza canapelei, vazoane cu flori de pe pervaz, cuvertură colorată pe fotoliu, televizor, covoare colorate de pe jos și de pe pereți, etc. Dacă mai scoți și ceva masiv din mobilier, faci camera și mai spațioasă. Camera trebuie să fie luminoasă, culori pale, stil minimalist. Îți recomand să lași o oglindă.

 

 

 

 

3. Nu decora camera cu nimic în plus.

 

Lasă idea cu baloanele, cu postere de gen: Happy Wedding Day și panglici care atârnă din pod. Asta arata foarte kitschios și ieftin.

 

 

 

 

4. Dacă camera are balcon, scoate totul de acolo: bicicletă, sanie, rufe de la uscat, etc. Totul pentru ca să intre cât mai multă lumină naturală în cameră.

 

 

 

5. Pregătește din timp toate accesoriile tale de mireasă.

 

Cercei, pantofi, colier, accesoriu de păr (dacă încă nu e în coafură), parfum, buchetul tău, inelele și alte detalii. Pune-le toate într-un loc vizibil. Prima ce eu fac, când intru în camera miresei, aranjez frumos aceste detalii și le fotografiez înainte de a fi folosite.

 

 

 

 

6. Pe lângă pregătirea camerei și a accesoriilor, trebuie să nu uiți și de tine.

 

Ai grijă de ținuta în care vei fi în din momentul când vine fotograful. Nu pantaloni sportivi, neglijeu cu imprimeu de leopard sau halat cu flori. Haina trebuie să fie de culoare deschisă: alb, nud, sur deschis, culori naturale și liniștite, care nu vor sustrage atenția de la tine. Poate fi un tricou al viitorului tău soț, în care iubești să pregătești micul dejun. Tricoul poate fi asortat cu pantaloni scurți de mătase. Dacă stilul tău e mai feminin, poți purta un neglijeu fin sau o rochie ușoară, de culoare pală.

 

 

 

 

 

 

 

7. Ținutele celor din jurul tău.

 

Prietenele, rudele, în general persoanele care te ajută să te pregătești, trebuie la fel să fie îmbrăcate în culori neutre, haine curate și îngrijite, nu acele pe care le poartă acasă zi de zi.

 

  respectă aceste reguli simple și, îți garantez, fotografiile se vor primi mult mai bune. Evident, depinde și de fotograf :)